Mountain Madness je planinska avantura, utrka koja je dizajnirana da iscrpi vašu snagu, izdržljivost, ali i ujedno dokaz vaše spretnosti, brzine, vještine prelaženja različitih prepreka koje vas čekaju na 7km dugoj stazi, bez obzira na vremenske uvjete.

Mountain Madness je više od fitness izazova, to je izazov koji nećete doživjeti svaki dan. Ideja Mountain Madnessa nije pobjeda, ideja je ludi doživljaj koji ćete sa zadovoljstvom prepričavati drugima!

Na pravom ste mjestu. Svi smo sposobni ići dalje, brže i teže nego što mislimo. Naravno, ovo je izazov, ali samo kroz izazov postat ćete najbolja verzija osobe koja možete ili želite biti. Mountain Madness je namijenjen kako za sportaše tako i rekreativce. Sami si odabirete tempo i strategiju trčanja, bitno je sudjelovati i isprobati nešto novo.

Donja dobna granica je 18 godina. Maloljetnici u dobi ispod 18 godina moraju imati pismeno dopuštenje roditelja ili skrbnika i biti na događaju kao pratnja. Maloljetnici koji žele nastupati na utrci moraju biti spremni fizički i pshički, te upoznati sa tipom utrke i onim što ih čeka na stazi.

Ne brinite, za sve one koji ne mogu savladati određenu prepreku na stazi, bilo vezano uz strah, manjak snage ili sl. Prepreka se može zaobići uz kazneni burpee (sklekovi sa skokom), kada se burpiji odrade tada se može krenuti dalje. Nema diskvalifikacije.

Muškarci - 15x burpee
Žene - 10x burpee
Burpije trkač broji sam sebi.

Postoji nekoliko vrsta prepreka koje zahtijevaju puzanje, penjanje, vučenje i podizanje. Ove prepreke su namijenjene da izazovu vašu potpunu kondiciju tijela. Neki od primjera:
- Vertikalni zid visine 2m
- Penjanje na vojnu mrežu
- Puzanje ispod automobilskih guma
- Bočni boulder zid, puzanje po blatu, i sl.

Morat ćete obučiti svoj kardiovaskularni sustav, snagu i agilnost (da biste se kretali od strane na stranu, gore i dolje). Zapamtite, nisu sve prepreke oko brutalne snage - učenje odgovarajuće tehnike će vam uštedjeti ogromnu količinu energije.

Mountain Madness utrka sa preprekama je individualna i mjerena zasebno za svakog natjecatelja. Ali svaka pomoć na stazi bilo kojem sudioniku oko prelaska prepreke ili sl. je uvijek dobrodošla i dozvoljena.

Mountain Madness je i timska utrka koja će Vas provesti kroz prirodne ljepote i probuditi pravi timski duh u Vama.

Važno je poduzeti prvi korak i krenuti! Ako čekate da budete spremni, nikada nećete vidjeti promjene koje želite u svom životu.

1. Pronađite jednu od naših utrka
2. Trenirajte
3. Uživajte u utrci i novom iskustvu
Dužina staze?
Dužina staze je 7km.

Konfiguracija staze je mješovita, sa ravnim dijelovima, blagim i strmim usponima na određenim dijelovima staze. Visinska razlika je cca 250m, ipak je to Gorski kotar

Teren je kombinacija makadama, zemljanih šumskih i planinarskih puteva.

Sve naše utrke se sastoje od odprilike 15-ak prepreka.

Da, na utrci uvijek budu minimalno jedna ili dvije okrijepne stanice sa vodom za osvježenje.

Prijava na utrku se odvija putem web stranice: www.mountainmadness.eu

Ne. Registracija je moguća samo putem web stranice i samo do datuma određenog na web stranici. Nakon tog datuma prijava više neće biti moguća.

Nakon uspješne prijave možete pronaći svoje ime na popisu “Startna lista” na našoj web stranici.

Startni broj, digitalno mjerenje vremena, finisher kratka majica, ručak, proizvodi sponzora, okrijepa na stazi, vrijedne nagrade za prva 3 u M i Ž kategoriji, vrijedna tombola za sve sudionike utrke, medicinska pomoć u slučaju nezgode / HGSS.

Ukoliko natjecatelji koji su uplatili startninu ne nastupe na utrci, povrat startnine nije moguć.

Natjecatelji koji odustanu od utrke mogu svoj startni broj i pripadni startni paket prebaciti na drugog prijavljenog natjecatelja najkasnije do 2 dana prije utrke.

Prije i nakon utrke moguće je korištenje svlačiona i tuševa u osnovnoj školi. Svlačione i tuševi su odvojeni za muškarce i žene.

Prije svega, preporučujemo odjeću za kojom nećete zažaliti, na utrci može doći do struganja, prljanja ili sl. Tenisice, sportska majica i kratke hlače su dovoljne. Ako ne želite prljati ruke, možete ponijeti rukavice.

Naravno, odjeća ovisi i o vremenu, pa ju prilagodite.

Razmislite o rezervnoj odjeći i obući. Obavezno donijeti veliki ručnik koji će dobro poslužiti nakon tuširanja, bilo kakav tip vreće u koju ćete odložiti mokru i blatnu odjeću nakon utrke.

Savjetujemo vam da vrijedne stvari ne ostavljate u svlačionama i prostoru za tuširanje.

Vrijedne stvari je bolje ostaviti u autu i zaključati,a ključeve i sl. će biti moguće ostaviti kod naših volontera koji će biti odgovorni za čuvanje istih.

Organizator neće biti odgovoran za bilo kakav gubitak vaše imovine.

Start utrke (12.00h) se odvija u grupama po 25 ljudi sa vremenskim razmakom od 5 min, kako na stazi i preprekama ne bi dolazilo do gužve.

Mountain Madness ne zna za loše vrijeme. Na kiši, događaj može biti još zahtjevniji, ali u isto vrijeme još zabavniji. Madness ekipi loše vrijeme ne smeta. Bit će zabavno na stazi i na suncu ili na kiši.

Da, startni broj se treba vratiti odmah po dolasku u cilj. Startni broj je napravljen od tkanine, koristi se za mnoge druge utrke, te ga je strogo zabranjeno trgati, širiti, rezati ili slično.

Parking za sve natjecatelje je osiguran, neposredno pored škole, na dan utrke volonteri će Vam dati upute i uputiti Vas na mjesto za parkiranje.

Madness Sponzori

dukat
crospot
dogma
ravna gora
rawbites
studena
tz ravne gore
terme sveti martin
4 endurance
A1 all natural
ozujsko pivo
tokic
renault
renault
lidl hrvatska

Madness Partner