madness prepreke

Provlačenje ispod guma

Vlastitim tijelom podižete gume u zrak koje vise prema podu na držačima i tako prelazite dalje. Gume su vrlo nisko na tlu, pa je samim time potrebno legnuti na tlo kako bi uspješno savladali provlačenje.

easy
madness prepreke

Vertikalni zid

U trku, skočite, uhvatite se rukama i noge prebacite preko, možete si pomoći i capicama koje su na svakoj strani.

medium
madness prepreke

Nošenje vreća

Vreće su punjene sa zemljom ili pijeskom i teže oko 15kg. Nošenje vreća se nalazi na vrlo zahtjevnom i strmom terenu. Kreće se niz brdo te nakon odprilike 150 metara hodanja se dolazi do okretišta, i istim putem se vraća prema nazad što sve čini još zahtjevnijim.

medium
madness prepreke

Cargo mreža

Prelazak cargo mreže je jedna od težih prepreka, radi se o cca 3m visine. Sigurno I polako je najbolji način prelaska.

hard
madness prepreke

Ljestve

Prelazak ove prepreke je vrlo jednostavan, penjanje po jednoj strani i spuštanje drugom stranom, kao kada se penjete doma na obične ljestve.

easy
madness prepreke

Kosi zid

Kod ovog zida bitno se dobro zatrčati, uhvatit grip, pomoči si rukama i uhvatit se za gornji rub zida, nakon toga skok na pod.

medium
madness prepreke

L-ključ

Hodanje po izbočinama i pridržavanje rukama u isto vrijeme. Za prelazak ove prepreke potrebna je dobra ravnoteža te koordinacija ruku i nogu, kako bi uspješno savladali sva tri segmenta prepreke.

easy
madness prepreke

Bočni boulder zid

Hvatanje rukama za bouldere, konope ili rupe. Noge se upiru u zid i letvice koje smo dodali na dno. Bočno se prelazi cijelo vrijeme bez diranja poda sa nogama.

hard
madness prepreke

Prebacivanje velikih guma

Najbolji način je koristiti tehniku kao kod dead lifta, ispraviti leđa i koristiti snagu nogu. Prebacivanje guma se odvija na prirodnom terenu, gume mogu biti blatne ili mokre, pa je samo prebacivanje još zahtjevnije.
Muškarci 10x
Žene 5x

hard
madness prepreke

Puzanje ispod zelene mreže

Prisjetite se puzanja kao kada ste bili klinci. Puzanje ispod zelene mreže je uvijek zabavno, jer ispod mreže nikada nije suho. Blato ili voda će Vam malo uljepšati i otežati provlačenje.

easy
madness prepreke

Prozor zid

Prozor zid je jedna od lakših prepreka, kako bi ju uspješno savladali uhvatite se za gredu iznad glave, podignite noge i provucite kroz otvor. Naravno, možete imati i vlastiti način kako savladati ovu prepreku.

easy
madness prepreke

Spider web

Fleksibilnost donosi pobjedu. Spider web je osmišljen na način da između gustih stabala razvučemo konopac, te ga prepletemo u različitim smjerovima i visinama, kako bi prelazak kroz mrežu konopaca bio što zahtjevniji.

easy
madness prepreke

Slackline

Dobar balans nogu i čvrsti hvat za pomoćno uže je način kako savladati slackline. Kretanje noga ispred noge ili bočno.

medium
madness prepreke

Viseći prijelaz ispod cargo mreže

Cargo mreža je vodoravno rastegnuta između stabala, te podignuta od tla. Leđa su Vam u smjeru tla, te rukama i nogama se uhvatite za mrežu i tako krećete po samoj mreži. Zahtjeva snagu i dobru koordinaciju pokreta. Dobar grip u rukama će vam pomoći da što lakše odradite navedenu prepreku.

hard
madness prepreke

Obrnuti zid

Obrnuti zid od 2,30m visine zahtjeva snagu cijelog tijela a posebno ruku i trupa. Potrebno se zaskočiti, te rukama uhvatiti i privući do gornjeg dijela zida. Noge je potrebno zabaciti preko ruba, kako bi lakše savladali kosinu zida. Dodatne pakne za noge koje smo postavili će Vam olakšati prelazak zida.

hard

Madness Sponzori

dukat
crospot
dogma
ravna gora
rawbites
studena
tz ravne gore
terme sveti martin
4 endurance
A1 all natural
ozujsko pivo
tokic
renault
renault
lidl hrvatska

Madness Partner